GADGET Kindle în România, cu 3G sau fără 6


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

amazon-kindle-eclectic-electronics

Am mai scris eu pe aici despre iRiver Story, un reader destul de bun la acea vreme. Ar fi bun şi acum dacă nu l-ar devansa preţul noului Kindle de la Emag.ro: 700 de lei varianta fără 3G, dar cu WiFi şi 950 de lei varianta cu 3G şi cu WiFi.

Ce să vă spun eu despre Kindle şi să nu ştiţi deja?

  • Ecranul Pearl face cititul uşor şi nu mai există reflexiile specifice ecranelor cu cristale lichide.
  • Are un browser integrat, dar avînd în vedere că ecranul bazat pe cerneală electronică are o anumită întîrziere de refresh şi este monocrom, nu vei naviga foarte frecvent pe Web. Pentru un e-mail sau descărcarea unei cărţi însă, e bun.
  • N-am înţeles la ce ţi-ar folosi 3G-ul, din moment ce ai wireless, deci nu găsesc vreo justificare a modelului mai scump.
  • Suportă destule formate de e-book-uri, dar nu pe toate. Poţi folosi însă un program extern pentru a conversi fişierele. Calibre este o soluţie.
  • Poţi mări constrastul literelor, dacă nu citeşti bine în varianta din oficiu. Evident, poţi mări literele în 8 paşi, ca să nu te chiorăşti.
  • Bateria ţine foarte mult, mai ales dacă nu foloseşti wireless-ul prea des.
  • Are memorie internă de 3GB, deci poate stoca mii de cărţi (pentru cazul în care eşti închis într-o peşteră, fără posibilitatea de te mai conecta curînd la un calculator).

Toate detaliile sunt la Emag.ro şi tot acolo găseşti comentarii ale utilizatorilor.

Legat de asta, dar nu direct

Am dat peste un articol în care nişte tinerei se laudă că vor face o universitate deschisă, bazată pe Kindle. Articolul nu explică modul în care un reader poate sta la temelia unei instituţii de învăţămînt, iar eu am rămas blocat după un citat din unul dintre „fondatori”, care foloseşte cuvîntul licenţiere cînd se referă la absolvire. (Bibliografie pentru el şi pentru ceilalţi fondatori.)

Foto: Eclectic Electronics

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 gânduri despre “GADGET Kindle în România, cu 3G sau fără

  • Alex

    Salut,
    E cred primul produs de la Emag cu un preț corect :)
    Pe de altă parte, anul trecut tot am „săpat” după e-book readere… și până la urmă am ales EvoBook de la Evolio. Are câteva avantaje nete față de Kindle (dacă-ți dorești un e-book reader și nu tablet PC, navigator etc.) Este clar peste iRiver, din punct de vedere al bateriei și calității (contrastului) ecranului și al tipurilor de fișiere suportate :)
    Oricum, pentru cei „dependenți” de online… Kindle este de departe cea mai bună jucărică :)

  • George Hari

    Dacă scriam despre Evolio, ziceai că e mai bun Kindle? Evident, nici unul nu e perfect, asta e valabil la aparate electronice şi la oameni. În ambele cazuri, piaţa e destul de mare pentru a permite o alegere conştientă.

  • Alex

    :) Nu… Nu ziceam :) Am visat Kindle mult timp… Alocasem și banii și făcusem deja rezervare în UK (pentru a-l primi înainte de Craciun) pentru Kindle (varianta cu 3G)… când a apărut Evobook.
    Poate greșesc, dar, suportul pentru afișarea diacriticelor mi se pare mult mai bun la Evo, faptul că știe nativ de epub (și mă scutește de a folosi Calibre) și poate, în primul și în primul rând… faptul că-i lipsește „conectivitatea”. Pot citi liniștit fără a fi „tentat” să-mi verific mesageria, să caut mai știu eu ce informații pe wikipedia, etc.
    După cum am zis și în primul comentariu, pentru cei „dependenți” de online, Kindle e cea mai bună jucărică… Cel puțin un an de acum încolo nu văd să aibă o concurență reală (deși Nook vine puternic din urmă).

  • Cristi

    @Alex
    Depinde ce intelegi prin pretul corect, de pe amazon.com il iei cu 6 milioane cu tot cu transport si TVA la vama.

    Eu am varianta cu wi-fi dar imi pare rau ca n-am luat cu 3G, cu care ai 3G gratis peste tot in lume. Daca calatoresti mult merita diferenta, nu toti isi permit 3G prin roaming.

    Oricum, Kindle e ebook reader si e departe cel mai bun la asta, nu intra in categoria tablet pc, navigarea pe el e foarte greoaie pe net comparabila cu iPad sau o tableta cu Android.